Draagbare waterkoker: 15x de beste van 2023! [Sale]

De draagbare waterkoker is het perfecte product, waarmee je onderweg water kunt koken. Ideaal voor de theeliefhebber bijvoorbeeld! Dit product zal je allerlei fijne voordelen opleveren, wat ook meteen de reden is geweest dat wij dit blog hebben geschreven.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste draagbare waterkoker van 2023. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van een waterkoker draagbaar en wanneer je het juist moet aanschaffen.

We sluiten af met waar je een draagbare water koker plaatst, hoe je dit product schoonmaakt en welke alternatieven er op de markt zijn. Veel leesplezier en vragen of opmerkingen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina.

De beste draagbare waterkoker van 2023

Tijdens het doen van onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik enzovoort. We testen (vaak) ook zelf producten en vergelijken tientallen items om tot een selectie te komen.

Door naar deze punten te kijken én dit onderzoek uit te voeren, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste spullen kunnen laten zien. De kans dat jij hierdoor het perfecte product vind is groot, aangezien de items in dit artikel zichzelf al bewezen hebben.

We nemen je hieronder mee in de beste draagbare waterkoker van 2023, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. We zijn benieuwd welke jij uitkiest. Laat je het ons weten in de reacties onderaan de pagina?

Goed om aan te geven: sommige van de onderstaande producten zijn in verschillende kleuren en met een diverse inhoud te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”‘ om het juiste product voor jezelf te vinden.

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Zoek niet verder en neem dan hier even een kijkje bij bol.com, waar ze verschillende draagbare waterkokers op voorraad hebben.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste waterkoker draagbaar, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste draagbare waterkoker voor jouw situatie vinden.

Wat is een draagbare waterkoker?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed beeld van wat een draagbare waterkoker is. Mocht dat niet zo zijn, of wil je nog meer weten, leggen wij het je graag nog een keer uit. Lees verder.

Bijna iedereen heeft wel een waterkoker in zijn of haar keuken staan. Het is een apparaat waarmee je in zeer korte tijd water kunt kopen. Maar wat doe je als je vaak onderweg bent en toch onderweg water wilt kunnen koken? Dan schaf je een draagbare waterkoker aan.

Dit is in de meeste gevallen een compacte en kleine waterkoker, ook te gebruiken als camping waterkoker of als waterkoker voor in de auto. Ideaal voor mee op je kampeertrip, zodat je overal ter wereld kan genieten van jouw favoriete warme dranken.

Toch kan het lastig zijn om de juiste draagbare waterkoker voor jezelf te vinden, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten, modellen en kleuren. Daarom dat je graag goed onderzoek wilt doen naar het perfecte product voor jouw situatie. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven, bij het maken van de juiste keuze.

Maar waarom zou je dan een draagbare waterkoker moeten kopen en in welke situaties is dit een handig product om te hebben? Daar nemen wij je in de volgende alinea in mee.

draagbare waterkoker kopen

Waarom een draagbare waterkoker kopen?

Nu je weet wat de beste draagbare waterkoker is én waar je op moet letten als je de beste gaat kopen, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je dit item zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt en er zijn veel vervangende producten op de markt. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor een dit product zou moeten kiezen.

Op een snelle en veilige manier water koken

Eén van de eerste redenen waarom men een draagbare waterkoker koopt, is meteen ook een hele belangrijke. Eerder heb je het al kunnen lezen, maar dit product zorgt ervoor dat je water snel kan koken op een veilige manier.

Je vult simpelweg de waterkoker met water, schakelt het product in en je wacht een paar minuten tot het water gekookt is. Zodra het water klaar is, schakelt het apparaat zichzelf uit en ben je dus voorzien van kokend water.

Daarbij is dit item vele malen veiliger dan wanneer je water kookt in een pannetje. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je moet er niet aan denken om per ongeluk een pan met kokend water over jezelf heen te krijgen.

Licht, klein en compact, perfect voor onderweg

Een andere belangrijke reden waarom mensen voor de draagbare waterkoker kiezen, is omdat het perfect is voor tijdens een weekendje weg of een vakantie. Dit heeft vooral te maken met het feit dat draagbare waterkokers compact, klein én licht zijn. Je kan ook gaan voor een opvouwbare waterkoker.

Ook zijn sommige draagbare waterkokers voorzien van een aansluiting speciaal voor in de camper of caravan. Die kan je dan perfect aansluiten op de aanstekerdoos.

Voor iedereen een geschikte draagbare waterkoker

Het laatste voordeel dat we graag willen benoemen, is dat iedereen wel een geschikte draagbare waterkoker kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende producten, merken, modellen en kleuren

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een waterkoker draagbaar vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw situatie past. Met dit artikel proberen we jou alleen maar een handje te helpen.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een draagbare waterkoker zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

draagbare waterkoker

Draagbare waterkoker kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste draagbare water koker voor in je huis gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Inhoud van de draagbare waterkoker

Eén van de eerste punten waar mensen normaal naar kijken, is de inhoud van de draagbare water koker. De inhoud loopt uiteen van zo’n 350 milliliter tot 1 liter. Ook is de geschikte inhoud afhankelijk van het doel waarvoor je dit product koopt én hoeveel mensen er gebruik van gaan maken.

Om een voorbeeld te geven: Wil je de waterkoker meenemen tijdens een weekendje weg? Dan kan een kleine, draagbare variant al goed zijn. Maar heb je een gezin dat bestaat uit 5 mensen die allemaal een kopje thee willen, dan is een inhoud van 1 liter meer geschikt.

Vermogen

Naast de inhoud, kan je ook rekening houden met het vermogen van de waterkoker. Het vermogen bepaalt hoeveel energie de waterkoker verbruikt, maar ook hoe snel het water warm wordt.

Meer vermogen houdt vaak in dat het water sneller kookt. Hierbij begint het vanaf zo’n 500 watt, waarbij het vermogen kan oplopen tot wel meer dan 3000 watt voor energie zuinige waterkokers. Vaak zie je dat kleine waterkokers voor op de draagbare minder vermogen hebben dan grote draagbare waterkokers, dus in die zin hangt dit punt ook samen met de inhoud van de koker.

Extra functies

Ook het aantal functies is iets waar je naar kan kijken. Je hebt hierin diverse mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een draagbare waterkoker met een ingebouwde temperatuurmeter, waarbij je goed kunt zien op welke temperatuur het water gekookt is en in hoeverre het afgekoeld is.

Daarnaast heb je ook kokers die een warmhoudfunctie hebben, zodat je de koker nog enkele uren kunt laten staan. Andere functies die je veel tegenkomt zijn onder andere kokers met een interne theefilter, een anti-kalk filter of een instelbare temperatuur.

Welke functies een bepaalde draagbare water koker precies heeft, haal je uit de productomschrijving. Neem dat dus goed door.

Verwarmingselement

Het verwarmingselement kan op twee manieren in een draagbare water koker verwerkt worden, dus vandaar dat je met dit punt rekening kunt houden. Zo heb je een intern verwarmingselement dat direct contact maakt met water of een verborgen verwarmingselement dat niet direct contact heeft met water. Beide soorten hebben hun eigen voor- en nadelen.

Zo heeft een intern verwarmingselement het voordeel dat het water veel sneller warm is. Het nadeel hierbij is dat het element en het water sneller kan verkalken. Je kunt ook kiezen voor een verborgen verwarmingselement. Dit heeft weer als voordeel dat het water minder snel verkalkt, maar het water doet er wel iets langer over om te koken.

Materiaalgebruik

Een ander belangrijk punt waar je naar zou kunnen kijken, is het materiaal waarvan de draagbare water koker gemaakt is. Dit zegt vaak iets over de prijs en de kwaliteit, maar ook over hoe lang het water warm blijft in de waterkoker.

De meest voorkomende materialen zijn roestvrijstaal, kunststof, glas en aluminium. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Zo zullen roestvrij stalen waterkokers niet roesten, is kunststof relatief goedkoop en aluminium zal de warmte lang vasthouden.

Voor een goede draagbare waterkoker is kunststof het meest aan te raden. Dit materiaal is licht en wordt niet te warm wanneer je het water gaat koken. Dit zijn uiterst belangrijke voordelen voor een kampeertrip.

Kleurgebruik

We hebben al een hoop punten genoemd, maar ook bij draagbare waterkokers zal je rekening kunnen houden met de kleuren. Zoals je bovenin dit artikel hebt kunnen zien, kan je uit diverse kleuren kiezen. Hierdoor is het goed mogelijk om een item te selecteren wat volledig bij jouw persoonlijke smaak past, maar dat er ook goed uit kan zien in je tent, caravan of camper. Nu zal niet iedereen dit even belangrijk vinden, maargoed.

Vormgeving & design

Net als dat je rekening wilt houden met de kleuren, is het ook van belang om te kijken naar de vormgeving en het design van de waterkoker draagbaar. Met dit punt kijk je dus vooral naar hoe het item eruit ziet qua vormgeving. Het oog wilt immers ook wat en ook dit punt is afhankelijk van jouw persoonlijke smaak.

Gelukkig kan je uit veel verschillende designs kiezen, wat ook duidelijk bovenin dit artikel naar voren komt. Het zal dan ook niet lastig zijn om iets te vinden wat bij jouw stijl en smaak past.

Reviews en ervaringen van andere mensen

Wanneer je op zoek bent naar een bepaald product, is het goed om ook te kijken naar de reviews die andere mensen achterlaten. Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. 

Vaak hebben deze mensen het product al uitgeprobeerd en voor een langere tijd getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan ondervinden. Producten die veelal slechte reviews of lage scores krijgen, wil je dan het beste vermijden. Hierdoor ben je ervan verzekerd om alleen maar de beste items in huis te halen.

Prijs van de draagbare waterkoker

Als laatste puntje is het van belang dat je de prijs betaald waarbij je jezelf comfortabel vindt, voor de kwaliteit die je nodig hebt. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat voor ieder product over.

Hierbij is het goed om te weten dat de prijs van een draagbare water koker begint vanaf zo’n €35 voor een waterkoker goedkoop en kan oplopen tot ongeveer €140, voor als je het beste van het beste wilt kopen. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten, wanneer je de beste waterkoker gaat kopen. .

waterkoker draagbaar

Waar plaats je een draagbare water koker?

In de zoektocht naar jouw ideale waterkoker, kun je ook rekening houden met waar je de waterkoker gaat plaatsen. Waar in je tent, camper of caravan past die goed? Dit is iets wat je het beste naar eigen inzicht kan bepalen. Wel zijn er een aantal dingen waar je op kan letten.

Ten eerste is het belangrijk dat het een veilige plek is, waar de waterkoker niet snel kan omvallen en waar de schade beperkt blijft als er toch iets mis gaat. Zet de waterkoker in ieder geval op een plek dicht bij de grond zodat je niet of nauwelijks kokend water over je heen kan krijgen bij een eventueel ongeluk.

Op de tweede plaats wil je een plek uitkiezen waar je de waterkoker makkelijk kan gebruiken. Je schaft hem immers niet aan voor de show. Zorg ervoor dat je er makkelijk bij kan en dat, wanneer je een waterkoker met een stekker hebt, je hem in de buurt van een stopcontact zet.

Ten derde is het natuurlijk ook fijn als de waterkoker past bij de omgeving en er mooi bij staat. Daar kun je ook op letten bij het kiezen van een plaats voor je draagbare waterkoker.

Houd hierbij wel rekening met de veiligheid, door de draagbare waterkoker op een vlakke en platte ondergrond te plaatsen. Zo kunnen er geen ongelukken mee gebeuren en dit kunnen we niet vaak genoeg benadrukken. Maar hoe reinig je dit product dan?

Hoe reinig je een draagbare waterkoker?

Je wilt natuurlijk dat jouw draagbare waterkoker een lange tijd meegaat. Daarom dat reinigen ontzettend belangrijk is. Zo voorkom je de groei van schimmels, bacterien en het ontstaan van nare luchtjes. Ook zorg je ervoor dat kalk zich minder snel opbouwt in de draagbare waterkoker én dat jouw draagbare waterkokertje dus langer meegaat.

Maar hoe maak je nu een draagbare waterkoker schoon en waarmee dien je allemaal rekening te houden? Gelukkig is dat niet zo heel moeilijk en kom je al een heel eind met HG waterkoker reiniger of wat water en azijn/citroensap

Wat wij sowieso adviseren is om de gebruikershandleiding goed door te nemen. Vaak staat hierin vermeld hoe je het product het beste kan schoonmaken, welke stappen je moet volgen en wat je daarvoor allemaal nodig zal hebben. Je kan ook altijd nog een kijkje nemen op de website van de fabrikant. Onderstaande stappen zijn dan ook een globale uitleg en wat tips & tricks.

Je zal hoe dan ook te maken krijgen met kalkaanslag, omdat dit nu eenmaal in water zit. Kalk kan zich ophopen in de gehele draagbare waterkoker en kan het op die manier stuk maken. Daarom is het belangrijk om de draagbare water koker zo nu en dan te reinigen. Je kunt een koker op verschillende manieren reinigen.

Een van de manieren is de chemische manier. Het merk HG heeft bijvoorbeeld reinigingsmiddelen die speciaal voor het reinigen van waterkokers gemaakt zijn. Let er wel goed op dat je deze middelen goed uitspoelt. Restjes mogen niet in de koker blijven zitten.

Je kunt een koker ook op een andere manier schoonmaken of van kalk ontdoen. Hiervoor heb je water en azijn of citroensap nodig. Je vult de waterkoker voor 50% met water en 50% azijn of citroensap. Dit zijn vrij zure middelen en hierdoor laat de kalk los van de verwarmingselementen. Je kookt het, laat het 10 tot 15 minuten staan en kijkt of de kalk verdwenen is. Zo niet, dan herhaal je het proces. Ook hierbij geldt weer om het goed uit te spoelen. Zo blijven er geen restjes achter.

Door de caravan waterkoker geregeld te reinigen, zorg je er ook voor dat de kalkaanslag niet te hardnekkig wordt en dat het apparaat langer meegaat. Reinig het altijd zo grondig mogelijk en op de juiste manier. Ook door het verkeerd schoon te maken, kan je het apparaat beschadigen.

Oké, je weet nu bijna alles wat je hoort te weten over draagbare waterkokers. We hebben het alleen nog niet gehad over de alternatieven waaruit je kan kiezen. Daarom dat wij onze koopgids met deze informatie afsluiten. Lees verder.

Draagbare waterkokers – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag? Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

Wat is de beste draagbare waterkoker?

De beste draagbare water kokers voor jou hebben we in dit blog onderzocht, zoals je hebt kunnen lezen. Uit dit onderzoek zijn een aantal top producten naar voren gekozen. Wij zullen je dan ook niet één goed product meegeven, maar meerdere. Zo kan jij zelf bepalen welk product het beste bij jouw eisen en situatie past.

Hoe ontkalk je een draagbare waterkoker?

In dit blog heb je diverse manieren gelezen, waarop je een draagbare water koker kunt ontkalken. Twee populaire manieren zijn middels de speciale HG waterkoker reiniger of door middel van het koken van een mix tussen water en azijn/citroensap. Hoe je dit doet is als volgt: Je vult je waterkoker voor 50% met water en 50% met azijn of citroensap. Je kookt deze mix en laat het 10 tot 15 minuten rusten. Hierna kijk je of het ontkalkt is. Zo niet, dan herhaal je dit proces.

We zijn nu aan het einde gekomen van onze koopgids. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze én dat je het perfecte product voor jouw situatie hebt gekocht. Laat je ons in de reacties onderaan de pagina weten voor welk item je gekozen hebt? We komen graag met je in contact!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Plaats een reactie