Zwarte waterkoker: 15x de beste van 2024! [Let Hierop]

Een zwarte waterkoker is één van de meest voorkomende kleuren, wanneer het gaat om waterkokers. Om die reden zal je dit product dan ook bij veel gezinnen tegenkomen. Vandaar dat wij dit blog hebben geschreven, waarin je alles ontdekt over zwarte waterkokers.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste zwarte waterkoker van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van zwarte waterkokers en wanneer je het juist moet aanschaffen.

We sluiten af met hoe je dit product schoonmaakt. Veel leesplezier en vragen of opmerkingen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina.

De beste zwarte waterkoker van 2024

Tijdens het doen van onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik enzovoort. We testen (vaak) ook zelf producten en vergelijken tientallen items om tot een selectie te komen.

Door naar deze punten te kijken én dit onderzoek uit te voeren, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste spullen kunnen laten zien. De kans dat jij hierdoor het perfecte product vind is groot, aangezien de items in dit artikel zichzelf al bewezen hebben.

We nemen je hieronder mee in de beste zwarte waterkoker van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. We zijn benieuwd welke jij uitkiest. Laat je het ons weten in de reacties onderaan de pagina?

Goed om aan te geven: sommige van de onderstaande producten zijn in verschillende kleuren en met een diverse inhoud te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”‘ om het juiste product voor jezelf te vinden.

Zwarte waterkokers: Onze top 3

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Waterkoker zwart van Russell Hobbs

Het eerste product in onze top drie is de waterkoker zwart van Russell Hobbs. Dit product krijgt momenteel 4,4 uit 5 sterren en meer dan 360 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

Deze waterkoker van Russell Hobbs heeft een inhoud 1,7 liter, een vermogen van 2400 watt en is te verkrijgen in 4 verschillende kleuren, waaronder dus zwart. Deze waterkoker met retrolook heeft een snelkook-functie, waarmee je in 55 seconden een kop kokend water hebt. Dit is vooral handig als je snel warm water nodig hebt of als je maar één kop zet.

Ook heeft dit item wateraanduiding voor 1, 2 of 3 koppen. Hierdoor kook je nooit teveel water. De perfecte schenktuit van de waterkoker voorkomt spetteren en knoeien en zorgt ervoor dat al het water in de kop komt. Wat wil je nog meer?

stil, snel en mooi. Ook erg handig dat wordt aangegeven hoeveel water er in moet voor aantal kopjes dus je verhit niet onnodig veel water.

Tokyo14

Zwarte waterkoker van Siemens

Het tweede product in onze top drie is de Zwarte waterkoker van Siemens. Dit product krijgt momenteel 4,5 uit 5 sterren en meer dan 170 reviews op bol.com.

Ook dit item van Siemens is te verkrijgen in diverse kleuren, wel 3 in totaal. De inhoud bedraagt 1,5 liter. Bij deze design waterkoker is het mogelijk om zelf de temperatuur van het water in te stellen. Ook heeft dit product een warmhoudfunctie. De temperatuur kan je instellen in vier standen: 70°C, 80°C, 90°C of 100 °C.

Verder beschikt deze Siemens waterkoker over een oververhittingsbeveiliging, heeft hij een uitneembaar RVS kalkfilter en roesvrijstalen bodem waardoor hij makkelijk te reinigen is. Meer heb je niet nodig toch?

Een zeer mooi vormgegeven waterkoker van Siemens. Had een Porsche waterkoker van Siemens waar ik zeer blij mee was maar deze is ZEKER zo mooi en werkt uitstekend!

Heidismeets

Zwarte waterkoker van Princess

Het tweede product in onze top drie is de Zwarte waterkoker van Princess. Dit product krijgt momenteel 4,4 uit 5 sterren en meer dan 160 reviews op bol.com.

Deze Princess waterkoker heeft een inhoud van 1,7 liter en kunststof behuizing. Daarbij heeft dit item een vermogen van 2.200 watt en zal het water relatief snel koken. Ool is deze zwarte waterkoker voorzien van droogkookbeveiliging, antikalk filter en automatische uitschakeling. Al met al een meer dan prima product als je het ons vraagt.

Goede waterkoker. Vlot kokend water. En ook een handig knopje om de klep van de waterkoker open te doen, zo brandt je je niet aan de stoom. Prijs kwaliteit zeker een aanrader

WenVin

Zit jouw zwarte waterkoker niet in bovenstaande lijst? Zoek niet verder en neem dan hier even een kijkje bij bol.com, waar ze meer dan 550 verschillende zwarte waterkokers op voorraad hebben.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste zwarte waterkoker, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Veel verschillende reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een lijst van zwarte waterkokers samenstellen. Op die manier kan jij de beste producten voor jouw situatie vinden.

Wat is een zwarte waterkoker?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed beeld van wat een zwarte waterkoker is. Mocht dat niet zo zijn, of wil je nog meer weten, leggen wij het je graag nog een keer uit. Lees verder.

Zoals we in de intro al benoemd hebben, kom je nagenoeg in ieder huishouden wel een waterkoker tegen. Dit product levert je fijne voordelen op. Zo zorgt het er namelijk voor dat je op een snelle en verantwoorde manier water kunt koken, wat je vervolgens voor allerlei doeleinden kunt gebruiken.

Omdat je de keuze hebt uit uit veel verschillende merken, soorten en modellen, is het voor veel mensen vaak lastig om de beste zwarte waterkokers uit te kiezen. Daarom dat je graag goed onderzoek wilt doen naar het perfecte product voor jouw situatie. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven, bij het maken van de juiste keuze.

Maar waarom zou je dan de zwarte water koker moeten kopen en in welke situaties is dit een handig product om te hebben? Daar nemen wij je in de volgende alinea in mee.

zwarte waterkoker

Waarom een zwarte waterkoker kopen?

Nu je weet wat de beste waterkoker is én waar je op moet letten als je de beste gaat kopen, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je dit item zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt en er zijn veel vervangende producten op de markt. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor een dit product zou moeten kiezen.

Ideaal voor het snel én veilig koken van water

Eén van de eerste redenen waarom mensen een zwarte waterkoker in huis halen, is meteen ook een hele belangrijke. Het hele doel van een waterkoker is dat je snel en veilig water kunt koken, zoals we eerder al benoemd hebben.

En laat om diezelfde reden de waterkoker zwart ontwikkeld zijn; je vult het met water, zet het aan en wacht tot het water gekookt is. Afhankelijk van welke zwarte waterkoker je hebt gekocht, kan dit een paar minuten duren. Nadat het water is gaan koken, schakelt het apparaat zichzelf uit en heb je kokend water, wat je voor diverse dingen kunt gebruiken.

Daarbij is dit item vele malen veiliger dan wanneer je water kookt in een pannetje. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je moet er niet aan denken om per ongeluk een pan met kokend water over jezelf heen te krijgen.

Zwarte waterkokers zijn hygiënisch

Een ander belangrijk voordeel om te benoemen, is dat een zwarte waterkoker volledig afgesloten kan worden dankzij het deksel. Hierdoor zal er geen vuil, stof of beestjes in het water terecht kunnen komen tijdens het koken. In die zin levert het je dus ook een hygiënisch voordeel op, wat voor veel mensen belangrijk is.

Veel extra functies en technieken

Talloze producten worden ieder jaar steeds meer uitgebreid en geavanceerder. Dit is ook bij zwarte water kokers het geval. Merken brengen ieder jaar nieuwe en verbeterde modellen op de markt. Al deze ontwikkelingen maken waterkokers zwarte iedere keer steeds een beetje beter,

Een aantal features die jouw leven een stuk makkelijker maken, zijn onder andere temperatuurregeling, warmhoudfunctie, dubbele wanden, droogkookbeveiliging en nog veel meer. Iedere functie brengt ook een ander voordeel met zich mee, dus doe hier zeker je voordeel mee.

Voor iedereen een geschikte zwarte waterkoker

Het laatste voordeel dat we graag willen benoemen, is dat iedereen wel een geschikte zwarte waterkoker kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende producten, merken, modellen en kleuren

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een zwarte waterkoker vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw situatie past. Met dit artikel proberen we jou alleen maar een handje te helpen.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een zwarte waterkoker zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

waterkoker mat zwart

Zwarte waterkoker kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste zwarte water koker voor in je huis gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Inhoud van de zwarte waterkoker

De inhoud is één van de eerste punten waar mensen rekening mee houden, wanneer ze de beste zwarte waterkoker in huis willen halen. Qua inhoud loopt het tussen de diverse merken en modellen flink uiteen.

Dit begint bij zo’n 500 milliliter en kan oplopen tot wel 2,5 tot 3 liter. Ook is de geschikte inhoud afhankelijk van het doel waarvoor je dit product koopt én hoeveel mensen er gebruik van gaan maken.

Om een voorbeeld te geven: Wil je de zwarte waterkoker meenemen tijdens een weekendje weg als waterkoker voor op de camping of waterkoker voor in de auto? Dan kan een waterkoker draagbaar met een inhoud van 0,5 tot 1 liter al goed zijn.

Maar wil je de zwarte waterkoker juist in huis gebruiken bij een groot gezin, die allemaal een kopje thee willen, dan is een inhoud van zo’n 2 liter meer geschikt.

Vermogen

Naast de inhoud speelt ook het vermogen een belangrijke rol in het aankoopproces. Het vermogen bepaalt onder andere hoe snel het water kookt, maar ook hoeveel energie de zwarte koker verbruikt.

Hierbij kan je stellen dat een hoger vermogen ervoor zorgt dat water sneller kookt. Qua vermogen begint het bij zo’n 500 watt voor kleine en/of geluidloze waterkokers, waarbij het op kan lopen naar wel 3000 watt voor de zuinigste waterkoker.

Extra functies

We hebben eerder al benoemd dat waterkokers van steeds meer technieken voorzien zijn. Daarom dat je dus kan kijken naar het aantal functies van de zwarte waterkoker. Dit zal namelijk per merk en model verschillen.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zwarte waterkoker met een ingebouwde temperatuurmeter. Hierdoor kan je makkelijk zien hoe warm het water is, wat ideaal is voor bepaalde theesoorten bijvoorbeeld.

Daarnaast heb je ook zwarte kokers die een warmhoudfunctie hebben, zodat je de koker nog enkele uren kunt laten staan én kunt genieten van heet water. Andere functies die je veel tegenkomt zijn onder andere kokers met een interne theefilter, een anti-kalk filter, droogkookbeveiliging of een instelbare temperatuur waterkoker.

Welke functies een bepaalde zwarte water koker precies heeft, haal je uit de productomschrijving. Neem dat dus goed door.

Verwarmingselement

Een belangrijk onderdeel van de zwarte waterkoker is het verwarmingselement. Dit kan op twee verschillende manieren in een zwarte waterkoker ingebouwd worden, namelijk: Een element dat direct contact heeft met het water of een verborgen element, dat niet direct contact met water heeft. Ieder soort heeft zijn eigen voor- en nadelen

Zo heeft een intern verwarmingselement het voordeel dat het water veel sneller warm is. Het nadeel hierbij is dat het element en het water sneller kan verkalken. Je kunt ook kiezen voor een verborgen verwarmingselement. Dit heeft weer als voordeel dat het water minder snel verkalkt, maar het water doet er wel iets langer over om te koken.

Kleurgebruik

Ondanks dat dit artikel gaat over de waterkoker zwart, betekent dit alsnog dat je met het kleurgebruik rekening kunt houden. Je hebt namelijk diverse zwarte tinten op de markt, waardoor je uit verschillende zwarte kleuren kunt kiezen. Zwart is populair, maar mat zwart bijvoorbeeld ook. Doe hier dus zeker je voordeel mee.

Vormgeving & design

Het is voor vele niet alleen van belang om een toffe kleur te vinden, maar om ook een zwarte waterkoker te vinden die qua vormgeving en design bij hen past. Daarom dat je hier dus naar kunt kijken.

Gelukkig kan je uit veel verschillende designs kiezen, wat ook duidelijk bovenin dit artikel naar voren komt. Denk hierbij aan de vintage waterkokers, de moderne waterkoker of andere producten. Het zal dan ook niet lastig zijn om iets te vinden wat bij jouw stijl en smaak past.

Reviews en ervaringen van andere mensen

Wanneer je op zoek bent naar een bepaald product, is het goed om ook te kijken naar de reviews die andere mensen achterlaten. Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. 

Vaak hebben deze mensen het product al uitgeprobeerd en voor een langere tijd getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan ondervinden. Producten die veelal slechte reviews of lage scores krijgen, wil je dan het beste vermijden. Hierdoor ben je ervan verzekerd om alleen maar de beste items in huis te halen.

Prijs van de zwarte waterkoker

Als laatste puntje is het van belang dat je de prijs betaald waarbij je jezelf comfortabel vindt, voor de kwaliteit die je nodig hebt. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat voor ieder product over.

Hierbij is het goed om te weten dat de prijs van een zwarte water koker begint vanaf zo’n €15 voor een waterkoker voordelig en kan oplopen tot ongeveer €230, voor als je het beste van het beste wilt kopen. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

zwarte waterkokers

Oké, je weet nu bijna alles wat je hoort te weten over zwarte waterkokers. We hebben het alleen nog niet gehad over welke alternatieven er zijn. Daarom dat wij onze koopgids met deze informatie afsluiten. Lees verder.

Hoe reinig je een zwarte waterkoker?

Alleen de buitenkant van je zwarte waterkoker reinigen is niet genoeg om een lange levensduur te garanderen. Hiervoor zal je ook de binnenkant moeten schoonmaken. Zo ga je niet alleen de groei van bacterien tegen, maar ook kan je hiermee de kalkaanslag verminderen.

Maar hoe maak je nu een zwarte waterkoker schoon en waarmee dien je allemaal rekening te houden? Gelukkig is dat niet zo heel moeilijk en kom je al een heel eind met HG waterkoker reiniger of wat water en azijn/citroensap

Wat wij sowieso adviseren is om de gebruikershandleiding goed door te nemen. Vaak staat hierin vermeld hoe je het product het beste kan schoonmaken, welke stappen je moet volgen en wat je daarvoor allemaal nodig zal hebben. Je kan ook altijd nog een kijkje nemen op de website van de fabrikant. Onderstaande stappen zijn dan ook een globale uitleg en wat tips & tricks.

Je zal hoe dan ook te maken krijgen met kalkaanslag, omdat dit nu eenmaal in water zit. Kalk zal zich ophopen in de gehele zwarte waterkoker. Als dit gebeurt, is de kans groter dat je zwarte waterkoker sneller stuk gaat. Daarom is het belangrijk om de water koker zo nu en dan te reinigen. Je kunt een koker op verschillende manieren reinigen.

Een van de manieren is door gebruik te maken van een reinigingsmiddel. Het merk HG heeft reinigingsmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn, voor het reinigen van zwarte waterkokers. Let er wel goed op dat je deze middelen goed uitspoelt. Restjes mogen niet in de koker blijven zitten.

Maar er zijn ook twee andere manieren om een zwarte waterkoker goed schoon en kalkvrij te maken. Vul de zwarte waterkoker voor de helft met water Voeg vervolgens een scheut azijn toe. Laat het geheel koken en daarna afkoelen. Gooi de inhoud uit de waterkoker zwart en kijk daarna of de kalk helemaal weg is. Spoel de waterkoker hierna goed om en je bent alweer klaar. Mocht het zo zijn dat er nog wel kalk in de waterkoker zit, herhaal dan de stappen hierboven om ook de laatste kalkresten weg te krijgen.

Er is nog een andere manier om kalk uit je zwarte waterkoker te halen. Gebruik hiervoor 2 citroenen en haal de pitjes eruit. Pers de citroenen uit en doe het sap in de waterkoker. Vervolgens vul je het citroensap aan met water. Kook het water met citroensap, laat het afkoelen en check of de kalk verdwenen is. Zo niet? Dan kun je de genoemde stappen nog een keer doorlopen voor een goed eindresultaat.

Door de zwarte waterkoker geregeld te reinigen, zorg je er ook voor dat de kalkaanslag niet te hardnekkig wordt en dat het apparaat langer meegaat. Reinig het altijd zo grondig mogelijk en op de juiste manier. Ook door het verkeerd schoon te maken, kan je het apparaat beschadigen.

waterkoker zwart retro

Zwarte waterkokers – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag? Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

Wat is de beste zwarte waterkoker?

De beste zwarte waterkokers voor jou hebben we in dit blog onderzocht, zoals je hebt kunnen lezen. Uit dit onderzoek zijn een aantal top producten naar voren gekozen. Wij zullen je dan ook niet één goed product meegeven, maar meerdere. Zo kan jij zelf bepalen welk product het beste bij jouw eisen en situatie past.

Hoe ontkalk je de waterkoker zwart?

In dit blog heb je diverse manieren gelezen, waarop je een zwarte water koker kunt ontkalken. Twee populaire manieren zijn middels de speciale HG waterkoker reiniger of door middel van het koken van een mix tussen water en azijn/citroensap. Hoe je dit doet is als volgt: Je vult je waterkoker voor 50% met water en met een scheut azijn of citroensap. Je kookt deze mix en laat het 10 tot 15 minuten rusten. Hierna kijk je of het ontkalkt is. Zo niet, dan herhaal je dit proces.

We zijn nu aan het einde gekomen van onze koopgids. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze én dat je het perfecte product voor jouw situatie hebt gekocht. Laat je ons in de reacties onderaan de pagina weten voor welk item je gekozen hebt? We komen graag met je in contact!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Boyd
Thee-liefhebber & tester
Hoi, ik ben Boyd. Als thee-liefhebber test ik graag diverse accessoires, waterkokers, theepotten en nog veel meer. Heb je vragen of wil je bepaalde zaken weten? Stuur mij gerust een mailtje.

Plaats een reactie