RVS waterkoker: 15x de beste van 2024! [Dit moet je weten]

Een RVS waterkoker is misschien wel één van de meest populaire materialen, wanneer het om waterkokers gaat. Niet voor niets zal je dit item bij veel huishoudens tegenkomen. Om die reden hebben wij dit blog geschreven, waarin je alles ontdekt over roestvrij stalen waterkokers.

In dit artikel nemen wij je mee in de beste RVS waterkoker van 2024. Ook nemen wij je mee in wat het precies is, waar je op moet letten bij het kopen van RVS waterkokers en wanneer je het juist moet aanschaffen.

We sluiten af met welke alternatieven er bestaan en hoe je dit product schoonmaakt. Veel leesplezier en vragen of opmerkingen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina.

De beste RVS waterkoker van 2024

Tijdens het doen van onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik enzovoort. We testen (vaak) ook zelf producten en vergelijken tientallen items om tot een selectie te komen.

Door naar deze punten te kijken én dit onderzoek uit te voeren, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste spullen kunnen laten zien. De kans dat jij hierdoor het perfecte product vind is groot, aangezien de items in dit artikel zichzelf al bewezen hebben.

We nemen je hieronder mee in de beste RVS waterkoker van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. We zijn benieuwd welke jij uitkiest. Laat je het ons weten in de reacties onderaan de pagina?

Goed om aan te geven: sommige van de onderstaande producten zijn in verschillende kleuren en met een diverse inhoud te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”‘ om het juiste product voor jezelf te vinden.

RVS waterkokers: Onze top 3

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 3, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review. Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een beter product ga je dus bijna niet vinden.

Roestvrij stalen waterkoker van Philips

Het eerste product in onze top drie is de Roestvrij stalen waterkoker van Philips. Dit product krijgt momenteel 4,4 uit 5 sterren en meer dan 370 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

De Philips HD9350/90 waterkoker is gemaakt van sterk RVS en heeft een inhoud van 1,7 liter. Daarbij is dit product voorzien van een kalkfilter, droogkookbeveiliging en automatische uitschakeling. Dus ook met de veiligheid zit het goed bij dit product.

Het snoer kan onder de voet worden gewikkeld, zodat je altijd de juiste lengte hebt. Ook kan je op die manier het snoer perfect opbergen, zodat het niet in het zicht ligt. Al met al een meer dan prima Philips waterkoker als je het ons vraagt.

Prima product, goede prijs, goede kwaliteit. Ik schrijf zelf niet zo snel een review maar omdat ik hier lees dat sommige mensen vinden dat deze waterkoker te veel lawaai maakt wil ik toch even melden dat dit niet zo is. Misschien dat deze mensen te weinig water in het apparaat doen maar deze koker is gewoon helemaal prima. En ook nog van een Nederlands bedrijf dus wat wil je nog meer?

JanErik2

RVS waterkoker van Russell Hobbs

Het tweede product in onze top drie is de RVS waterkoker van Russell Hobbs. Dit product krijgt momenteel 4,4 uit 5 sterren en meer dan 360 reviews op bol.com.

Dit product van Russell Hobbs heeft een inhoud 1,7 liter, een vermogen van 2400 watt en is te verkrijgen in 4 verschillende kleuren. Deze waterkoker met retrolook heeft een snelkook-functie, waarmee je in 55 seconden een kop kokend water hebt. Dit is vooral handig als je snel warm water nodig hebt of als je maar één kop zet.

Ook heeft de Russell Hobbs water koker wateraanduiding voor 1, 2 of 3 koppen. Hierdoor kook je nooit teveel water. De perfecte schenktuit van de waterkoker voorkomt spetteren en knoeien en zorgt ervoor dat al het water in de kop komt. Wat wil je nog meer?

Ik was op zoek naar een nieuwe waterkoker die aan het volgende moest voldoen: minimaal 1,5 liter, mooi uiterlijk, duurzaam, temperatuur instellen/aflezen. Over de duurzaamheid kan ik na 2 maanden nog niet al teveel zeggen, maar aan de rest voldoet deze! Buitenkant wordt heet, maar omdat het handvat heel erg handig en prettig in gebruik is, heb ik hier geen last van.

JenniferG

Roestvrijstalen waterkoker van Princess

Het derde product in onze top drie is de Roestvrijstalen waterkoker van Princess. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 155 reviews op bol.com.

Deze waterkoker Princess heeft een compacte inhoud van 1 liter en een sterke RVS behuizing. Het snoerloze ontwerp en de drievoudige beveiliging maken deze Princess RVS waterkoker erg gebruiksvriendelijk én veilig. Perfect voor ieder huishouden.

 In de schenktuit is een anti-kalkfilter. Ook is dit item voorzien van een zichtbaar indicator voor het waterniveau. Zo kun je goed afmeten hoeveel water je nodig hebt om te koken. Meer heb je niet nodig toch?

Mooie compacte waterkoker, vooral fijn dat hij van RVS is. Hij is klein maar fijn, waardoor je hem goed neer kunt zetten en opbergen op je aanrecht. Wat vooral fijn is dat er maar 1 liter in kan, waardoor het water snel heet wordt. Hij maakt ook weinig tot geen geluid. Goede prijs-kwaliteitverhouding, echt een aanrader!

IlTR

Zit jouw roestvrijstalen waterkoker niet in bovenstaande lijst? Zoek niet verder en neem dan hier even een kijkje bij bol.com, waar ze meer dan 850 verschillende RVS waterkokers op voorraad hebben.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste RVS waterkoker, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Veel verschillende reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een lijst van RVS waterkokers samenstellen. Op die manier kan jij de beste producten voor jouw situatie vinden.

Wat is een RVS waterkoker?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed beeld van wat een RVS waterkoker is. Mocht dat niet zo zijn, of wil je nog meer weten, leggen wij het je graag nog een keer uit. Lees verder.

De waterkoker is één van de producten die je nagenoeg in ieder huishouden tegen zal komen. Dit product zorgt er namelijk voor dat je op een snelle en verantwoorde manier water kunt koken, wat je vervolgens voor allerlei doeleinden kunt gebruiken.

En net zoals bij veel andere producten ook het geval is, kan ook de waterkoker van RVS gemaakt worden. Daar gaat dit hele blog immers over.

Omdat je de keuze hebt uit uit veel verschillende merken, soorten, modellen en kleuren, is het voor veel mensen vaak lastig om de beste RVS waterkokers uit te kiezen. Daarom dat je graag goed onderzoek wilt doen naar het perfecte product voor jouw situatie. Met dit artikel proberen we jou simpelweg een duwtje in de juiste richting te geven, bij het maken van de juiste keuze.

Maar waarom zou je dan de RVS water koker moeten kopen en in welke situaties is dit een handig product om te hebben? Daar nemen wij je in de volgende alinea in mee.

roestvrij staal waterkoker

Waarom een RVS waterkoker kopen?

Nu je weet wat de beste waterkoker is én waar je op moet letten als je de beste gaat kopen, is het belangrijk om te kijken naar wanneer je dit item zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt en er zijn veel vervangende producten op de markt. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor een dit product zou moeten kiezen.

Ideaal voor het snel én veilig koken van water

Eén van de eerste redenen waarom mensen een RVS waterkoker in huis halen, is meteen ook een hele belangrijke. We hebben het eerder al benoemd, maar het hele nut van een waterkoker is dat je dus snel en veilig water kunt koken.

Met een RVS waterkoker is dit dus heel gemakkelijk; je vult het met water, zet het aan en wacht tot het water gekookt is. Afhankelijk van welke RVS waterkoker je hebt gekocht, kan dit een paar minuten duren. Nadat het water is gaan koken, schakelt het apparaat zichzelf uit en heb je kokend water

Daarbij is dit item vele malen veiliger dan wanneer je water kookt in een pannetje. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je moet er niet aan denken om per ongeluk een pan met kokend water over jezelf heen te krijgen.

RVS Waterkokers zijn hygiënisch

Een ander belangrijk voordeel om te benoemen, is dat een RVS waterkoker volledig afgesloten kan worden dankzij het deksel. Hierdoor zal er geen vuil, stof of beestjes in het water terecht kunnen komen tijdens het koken. In die zin levert het je dus ook een hygiënisch voordeel op, wat voor veel mensen belangrijk is.

De meest geavanceerde snufjes en technieken

Het zal je niets verbazen, maar ook RVS waterkokers worden steeds geavanceerder en steeds meer van allerlei technische snufjes voorzien. Al deze ontwikkelingen maken waterkokers RVS iedere keer steeds een beetje beter,

Een aantal features die jouw leven een stuk makkelijker maken, zijn onder andere temperatuurregeling, warmhoudfunctie, dubbele wanden, droogkookbeveiliging en nog veel meer. Iedere functie brengt ook een ander voordeel met zich mee, dus doe hier zeker je voordeel mee.

RVS roest niet en houdt het water lang warm

De beste waterkokers zijn in allerlei materialen te verkrijgen. Denk aan glas, aluminium en kunststof. Daarbij heeft ieder matieraal zijn eigen voor- en nadelen. De grote voordelen van roestvrijstaal zijn onder andere dat het niet kan roesten. Dit is best fijn, aangezien een waterkoker veel in contact komt met water.

Een ander belangrijk voordeel van RVS is dat het kokend water lang warm houdt. Hierdoor hoef je niet iedere keer de RVS water koker in te schakelen, als je warm water wilt.

Voor iedereen een geschikte roestvrij staal waterkoker

Het laatste voordeel dat we graag willen benoemen, is dat iedereen wel een geschikte roestvrij staal waterkoker kan vinden. Zoals je bovenaan dit artikel hebt kunnen zien, heb je de keuze uit veel verschillende producten, merken, modellen en kleuren

Juist vanwege dit grote aanbod is de kans groot dat je een RVS waterkoker vindt wat precies bij jouw wensen aansluit én dat precies bij jouw situatie past. Met dit artikel proberen we jou alleen maar een handje te helpen.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een RVS waterkoker zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achter komen.

rvs waterkoker

RVS waterkoker kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij de beste RVS water koker voor in je huis gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Inhoud van de RVS waterkoker

De inhoud is één van de eerste punten waar mensen rekening mee houden, wanneer ze de beste RVS waterkoker in huis willen halen. Qua inhoud loopt het tussen de diverse merken en modellen flink uiteen.

Dit begint bij zo’n 500 milliliter en kan oplopen tot wel 2,5 tot 3 liter. Ook is de geschikte inhoud afhankelijk van het doel waarvoor je dit product koopt én hoeveel mensen er gebruik van gaan maken.

Om een voorbeeld te geven: Wil je de RVS waterkoker meenemen tijdens een weekendje weg als waterkoker voor camping of waterkoker voor in auto? Dan kan een kleine, draagbare variant met een inhoud van 0,5 tot 1 liter al goed zijn. Maar heb je een gezin dat bestaat uit 6 mensen die allemaal een kopje thee willen, dan is een inhoud van zo’n 2 liter meer geschikt.

Vermogen

Naast de inhoud speelt ook het vermogen een belangrijke rol in het aankoopproces. Het vermogen bepaalt onder andere hoe snel het water kookt, maar ook hoeveel energie de RVS koker verbruikt.

Hierbij kan je stellen dat een hoger vermogen ervoor zorgt dat water sneller kookt. Qua vermogen begint het bij zo’n 500 watt voor kleine en/of geluidloze waterkokers, waarbij het op kan lopen naar wel 3000 watt.

Extra functies

We hebben eerder al benoemd dat waterkokers van steeds meer technieken voorzien zijn. Daarom dat je dus kan kijken naar het aantal functies van de RVS waterkoker. Dit zal namelijk per merk en model verschillen.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een RVS waterkoker met een ingebouwde temperatuurmeter. Hierdoor kan je makkelijk zien hoe warm het water is, wat ideaal is voor bepaalde theesoorten bijvoorbeeld.

Daarnaast heb je ook RVS kokers die een warmhoudfunctie hebben, zodat je de koker nog enkele uren kunt laten staan én kunt genieten van heet water. Andere functies die je veel tegenkomt zijn onder andere kokers met een interne theefilter, een anti-kalk filter, droogkookbeveiliging of een instelbare temperatuur.

Welke functies een bepaalde RVS water koker precies heeft, haal je uit de productomschrijving. Neem dat dus goed door.

Verwarmingselement

Een belangrijk onderdeel van de RVS waterkoker is het verwarmingselement. Dit kan op twee verschillende manieren in een RVS waterkoker ingebouwd worden, namelijk: Een element dat direct contact heeft met het water of een verborgen element, dat niet direct contact met water heeft. Ieder soort heeft zijn eigen voor- en nadelen

Zo heeft een intern verwarmingselement het voordeel dat het water veel sneller warm is. Het nadeel hierbij is dat het element en het water sneller kan verkalken. Je kunt ook kiezen voor een verborgen verwarmingselement. Dit heeft weer als voordeel dat het water minder snel verkalkt, maar het water doet er wel iets langer over om te koken.

Kleurgebruik

Omdat een RVS waterkoker bij veel mensen op het aanrecht staat, vinden veel mensen het belangrijk om een kleur uit te zoeken die past bij het interieur van de keuken én bij hun persoonlijke smaak. Daarom dat je dus ook naar dit punt kunt kijken.

Zoals je bovenin dit artikel al hebt kunnen zien, heb je tegenwoordig de keuze uit de meest diverse kleuren. Er is voor ieder interieur en iedere stijl wel een geschikt item te vinden, dus doe hier zeker je voordeel mee.

Vormgeving & design

Het is voor vele niet alleen van belang om een toffe kleur te vinden, maar om ook een RVS waterkoker te vinden die qua vormgeving en design bij hen past. Daarom dat je hier dus naar kunt kijken.

Gelukkig kan je uit veel verschillende designs kiezen, wat ook duidelijk bovenin dit artikel naar voren komt. Denk hierbij aan de vintage waterkokers, de moderne waterkoker of andere producten. Het zal dan ook niet lastig zijn om iets te vinden wat bij jouw stijl en smaak past.

Reviews en ervaringen van andere mensen

Wanneer je op zoek bent naar een bepaald product, is het goed om ook te kijken naar de reviews die andere mensen achterlaten. Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben. 

Vaak hebben deze mensen het product al uitgeprobeerd en voor een langere tijd getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan ondervinden. Producten die veelal slechte reviews of lage scores krijgen, wil je dan het beste vermijden. Hierdoor ben je ervan verzekerd om alleen maar de beste items in huis te halen.

Prijs van de RVS waterkoker

Als laatste puntje is het van belang dat je de prijs betaald waarbij je jezelf comfortabel vindt, voor de kwaliteit die je nodig hebt. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat voor ieder product over.

Hierbij is het goed om te weten dat de prijs van een RVS water koker begint vanaf zo’n €15 voor een goedkope waterkoker en kan oplopen tot ongeveer €300, voor als je het beste van het beste wilt kopen. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

rvs waterkokers

Welke alternatieven op de RVS waterkoker zijn er?

Vele mensen zien het gemak in van een koker, maar er zijn natuurlijk ook alternatieven. Een voorbeeld hierin zijn fluitketels. Deze vul je makkelijk met water en zet het op het vuur. Daarnaast kun je ook water koken in een magnetron. Doe dit dan wel op een laag vermogen en let hierbij goed op; water koken in een magnetron is mogelijk, maar wordt sterk afgeraden.

Een andere optie is direct kokend water uit de kraan halen met een kokend-water-kraan of cooker. Dit is een luxe variant, maar ook wel de duurste in aanschaf. Daarnaast is het ook niet mogelijk om deze in elke keuken te plaatsen.

Nog een optie is om een kokend water dispenser aan te schaffen. Dit product zorgt met 1 druk op de knop voor precies de juiste hoeveelheid kokend water, wat je vaak zelf ook nog op temperatuur kan instellen.

Een fluitketel is misschien dan wel de meest goedkope en meest gangbare alternatief. De ketel is handig te vullen met water, vervolgens kook je het water en haal je het van het vuur wanneer een fluitsignaal je aangeeft dat het water kookt.

Oké, je weet nu bijna alles wat je hoort te weten over RVS waterkokers. We hebben het alleen nog niet gehad over hoe je dit product reinigt. Daarom dat wij onze koopgids met deze informatie afsluiten. Lees verder.

Hoe reinig je een RVS waterkoker?

We hoeven je niet uit te leggen dat het schoonmaken van een RVS waterkoker erg belangrijk is, omdat je zo kunt voorkomen dat het apparaat minder presteert of, erger nog, defect raakt. Schoonmaken aan de buitenzijde is niet voldoende. Een RVS waterkoker moet, om lang werkzaam te blijven, ook aan de binnenkant gereinigd worden om kalkaanslag tegen te gaan.

Maar hoe maak je nu een RVS waterkoker schoon en waarmee dien je allemaal rekening te houden? Gelukkig is dat niet zo heel moeilijk en kom je al een heel eind met HG waterkoker reiniger of wat water en azijn/citroensap

Wat wij sowieso adviseren is om de gebruikershandleiding goed door te nemen. Vaak staat hierin vermeld hoe je het product het beste kan schoonmaken, welke stappen je moet volgen en wat je daarvoor allemaal nodig zal hebben. Je kan ook altijd nog een kijkje nemen op de website van de fabrikant. Onderstaande stappen zijn dan ook een globale uitleg en wat tips & tricks.

Je zal hoe dan ook te maken krijgen met kalkaanslag, omdat dit nu eenmaal in water zit. Kalk zal zich ophopen in de gehele RVS waterkoker. Als dit gebeurt, is de kans groter dat je RVS waterkoker sneller stuk gaat. Daarom is het belangrijk om de water koker zo nu en dan te reinigen. Je kunt een koker op verschillende manieren reinigen.

Een van de manieren is door gebruik te maken van een reinigingsmiddel. Het merk HG heeft reinigingsmiddelen die speciaal ontwikkeld zijn, voor het reinigen van RVS waterkokers. Let er wel goed op dat je deze middelen goed uitspoelt. Restjes mogen niet in de koker blijven zitten.

Maar er zijn ook twee andere manieren om een RVS waterkoker goed schoon en kalkvrij te maken. Vul de RVS waterkoker voor de helft met water Voeg vervolgens een scheut azijn toe. Laat het geheel koken en daarna afkoelen. Gooi de inhoud uit de waterkoker RVS en kijk daarna of de kalk helemaal weg is. Spoel de waterkoker hierna goed om en je bent alweer klaar. Mocht het zo zijn dat er nog wel kalk in de waterkoker zit, herhaal dan de stappen hierboven om ook de laatste kalkresten weg te krijgen.

Er is nog een andere manier om kalk uit je RVS waterkoker te halen. Gebruik hiervoor 2 citroenen en haal de pitjes eruit. Pers de citroenen uit en doe het sap in de waterkoker. Vervolgens vul je het citroensap aan met water. Kook het water met citroensap, laat het afkoelen en check of de kalk verdwenen is. Zo niet? Dan kun je de genoemde stappen nog een keer doorlopen voor een goed eindresultaat.

Door de RVS waterkoker geregeld te reinigen, zorg je er ook voor dat de kalkaanslag niet te hardnekkig wordt en dat het apparaat langer meegaat. Reinig het altijd zo grondig mogelijk en op de juiste manier. Ook door het verkeerd schoon te maken, kan je het apparaat beschadigen.

waterkokers rvs

RVS waterkokers – veelgestelde vragen

Voordat wij dit artikel afsluiten, willen wij je wat veelgestelde vragen laten zien. Heb jij, na het lezen van dit artikel, alsnog een prangende vraag? Stel die dan gerust in de reacties hieronder. Dan nemen wij het mee in de onderstaande lijst.

Wat is de beste RVS waterkoker?

De beste RVS waterkokers voor jou hebben we in dit blog onderzocht, zoals je hebt kunnen lezen. Uit dit onderzoek zijn een aantal top producten naar voren gekozen. Wij zullen je dan ook niet één goed product meegeven, maar meerdere. Zo kan jij zelf bepalen welk product het beste bij jouw eisen en situatie past.

Hoe ontkalk je de waterkoker RVS?

In dit blog heb je diverse manieren gelezen, waarop je een RVS water koker kunt ontkalken. Twee populaire manieren zijn middels de speciale HG waterkoker reiniger of door middel van het koken van een mix tussen water en azijn/citroensap. Hoe je dit doet is als volgt: Je vult je waterkoker voor 50% met water en met een scheut azijn of citroensap. Je kookt deze mix en laat het 10 tot 15 minuten rusten. Hierna kijk je of het ontkalkt is. Zo niet, dan herhaal je dit proces.

We zijn nu aan het einde gekomen van onze koopgids. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze én dat je het perfecte product voor jouw situatie hebt gekocht. Laat je ons in de reacties onderaan de pagina weten voor welk item je gekozen hebt? We komen graag met je in contact!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Foto van auteur
Boyd
Thee-liefhebber & tester
Hoi, ik ben Boyd. Als thee-liefhebber test ik graag diverse accessoires, waterkokers, theepotten en nog veel meer. Heb je vragen of wil je bepaalde zaken weten? Stuur mij gerust een mailtje.

Plaats een reactie